Tour de Vindeux

Benieuwd naar de champagnes van de voorgaande maanden? Lees verder… 

7. FEBRUARI 2024 - CHARLES POUGEOISE

Cuvée Sauvage

Een lichtgele kleur dankzij de jonge Chardonnay. Je ruikt citrus- en bloementonen. Vervolgens proef je de mineraliteit van het terroir: een strak en intens mondgevoel met de smaak van citroen en groene appel. Een champagne voor liefhebbers!

Grande Réserve

De mix van vier reservewijnen zorgt voor een gouden tintje. Aan de aanwezigheid van braam- en pruimtonen merk je dat de champagne langer heeft gelegen. Dankzij de dosage is de champagne rond van smaak en proef je tonen van hazelnoot.

6. JANUARI 2024 - MAURICE PHILIPPART

BLANC DE NOIRS

De mix van meunier en pinot noir zorgt voor een donkergouden/ rosé-achtige gloed. Je ruikt rood fruit als aardbei en braam. Dankzij de meunier proef je wilde perzik en sinaasappel. De pinot noir completeert met tonen van bramen en dadels. 



BLANC DE BLANCS

Zeer licht van kleur. De jonge chardonnay uit zich via de geur van vlierbloesem en peer. Wanneer je proeft word je verrast door de goede mousse, een fijne zuurgraad en tonen van kiwi en gember. Erg verfrissend!

5. DECEMBER 2023 - BRUNOT

DEMI-SEC
Je ziet een heldere kleur van een jonge champagne. Aan het rijpe zomerfruit en frisse tonen van citrus ruik je niet direct dat je met een demi-sec te maken hebt. Bij het proeven toont de lange en zoete afdronk de ware aard van deze champagne. Honing en in de verte koekkruiden komen voor het rijpe fruit in de plaats en blijven nog een heerlijk lange tijd hangen.

CUVEE PRESTIGE

Een ‘volwassen’ en culinaire champagne. Perfect om eten mee te combineren, want erg vol van smaak. Je ruikt gedroogd fruit en in de verte noten. Je proeft een volronde en zachte smaak met tonen van appel, perzik en winterse kruiden als anijs en kaneel. Zeer lange afdronk.

4. NOVEMBER 2023 - CHAMPION DENIS

Blanc de blancs

Bij het inschenken zie je dat we met een frisse en jonge champagne te maken hebben. Licht van kleur met hele fijne bubbels. Je ruikt op de voorgrond frisse bloemen en tonen van anijs. Na de eerste slok proef je duidelijk de invloed van het terroir; peer in overvloed en in de verte ook tropisch fruit!

Millesime 2015

Enkel druiven uit 2015 en heel wat jaren gerijpt. De champagne heeft een gouden gloed. Zodra je ruikt, komen brioche-achtige tonen je tegemoet. Je proeft een rijke volle champagne, met in de afqdronk een vleugje citrus!

3. OKTOBER 2023 - TORNAY

GRAND CRU

Lichtgeel van kleur. Je ruikt wel dat chardonnay een grote rol van betekenis heeft met bloemen- en
citrustonen, al is de hoofdrol weggelegd voor de
pinot noir. Wanneer je een slok neemt, proef je dan ook het kenmerkende rode – en zomerse – fruit van de pinot noir uit Bouzy.

 

VIEILLE RÉSERVE

De donkergouden kleur verraadt een lang verblijf in de kelders. Wanneer je ruikt, komen gedroogd fruit, bramen en brioche-achtige tonen je tegemoet. Je proeft in alles dat de tijd een positieve invloed heeft gehad op deze champagne; een subtiele bubbel, maar vooral rijk van smaak met een heerlijk lange afdronk.

2. MEI 2023 - DECOTTE-AUGE

ROSE-LIE 

Door het toevoegen van Pinot-Noir krijgt de rose haar dieproze kleur. Je ruikt vers rood fruit, zoals granaatappel, aardbei en tonen van bosbessen. Bij het nemen van de eerste slok proef je de roodfruittonen direct terug. De toevoeging van de pinot noir wijn geeft een krachtige, rijke smaak. De afdronk is lan en zacht en geeft hints van cassis en mandarijn prijs. 

CAUDA-LIE

Het lange rijpen van de brut zorgt voor een goudgele gloed en fijne bubbeltjes. Zodra je ruikt, bespeur je geuren van hazelnoot en brioche met in de verte zelfs rokerige tonen. Bij het proeven herken je de chardonnay en haar lichte en bloemige frisheid. De pinot noir neemt ons daarna mee naar aroma’s van citrus, vijg, hazelnoot met sinasappelschil in de afdronk. Het geheel is fris met een mooie lengte in de mond. 

1. APRIL 2023 - Egrot et filles

BRUT

4 jaar gerijpt op de fles. Lichtgoud van kleur. Tonen van anijs en peer komen je tegemoet bij de eerste reuk; afkomstig van de chardonnay. Daarna volgen lichte broodtonen, de Pinot-noir. Na de eerste slok proef je een mix van mineraliteit en zoete fruittonen zoals witte perzik en hints van caramel. 

Extra-Brut

Een jaar langer op de fles gerijpt wat maakrt dat de extra brut wat dieper van kleur is dan de brut. Geuren van grapefruit en hazelnoot zijn in de eerste reuk aanwezig. Bij het proeven ontdek je de mineraliteit maar honing en bloemaccenten hebben de overhand. In de afdronk tonen van vers brood. 

Vragen over de 'Tour de Vindeux'? 
Neem contact met ons op.